Tajfutásért-Pécs - A barcsi rakott burgonya receptje

fooldal

A barcsi rakott burgonya receptje

barcs cimere

New: megtekinthetők az eseményről készült fotók a "Fotó galériában", vagy a cikk közepe táján található linkre kattintva, vagy itt helyben.

Hozzávalók:

- végy egy elkötelezett embert (Ez jelesül Tóth Jenő és kis felessége)

- keress egy-két szakmai támogatót (Ez jelesül az SMTFSZ , a taszári Honvéd SE és Barcs Város Önkormányzata)

- szerezz be sok-sok ízesítőt (Ezt jelesül a város által üzemeltetett Gyógyfürdő és Rekreációs Központ szolgáltatási biztosították)


Elkészítés módja: A szakács fogta a három alapanyagot és beledobta a forrásban lévő vízbe.

Mi lett belőle: Egy nagyon kellemesen eltöltött nap Barcson és a Gyógyfürdőben. SMTFSZ sprintbajnoksága két fordulóban, két önálló térképen. Kellemes idő, jó hangulat, amihez a népzenét a "szép korúak" találkozója biztosította, ejtőzések délben és délután a meleg vizes medencék garmadájában, habzó csapolt sör, nagyon finom fagyi. Nem is folytatom, beszéljenek helyettem a fotók (A képeket Kelemen János készítette az Alapítvány Sony HDR-CX360 típusú kézi kamerájával) (További képgaléria: Nagy Balázs fotóinak megtekintését ajánlom a figyelmetekbe) Készültek videó felvételek is (benne Rácz Matyi fantasztikus nyilatkozatával), de ezek összeszerkesztése kicsit több időt vesz igénybe. A verseny eredményei itt tekinthetők meg.

Ha Te is elégedett voltál a "kiszolgálással" akkor lájkolj, vagy oszd meg ismerőseiddel Facebook-on az infokat.

A verseny mottója: Aki nem jött el, annak úgy kell.

Íme, az igazi recept:

"Rakott burgonya" - Barcsi recept

Hozzávalók: 2 kg krumpli, 8-10 főtt tojás, 1 szál csípősebb lecsókolbász, 1 szál füstölt kolbász, 1 dl tej, fél l sűrű tejföl, étolaj, pirospaprika, só, morzsa.

A krumplit és a tojásokat megfőzöm, meghámozom, tojásszeletelővel egyforma karikákra vágom. A kolbászokat megnyúzom és karikára vágom. A tejet a tejföllel összekeverem, az olajat felmelegítem, és belekeverem a pirospaprikát. A tepsit kiolajozom, megszórom morzsával. Lerakok egy réteg krumplit, sózom, és meglocsolom a paprikás olajjal. A kolbászkarikákat összekeverem, és egy réteget a krumplira rakok, majd erre kerülnek a tojáskarikák. Addig rétegezek, míg a hozzávalók el nem fogynak. Legfölülre egy réteg krumpli kerül. Ráöntöm a maradék olajat, a tejfölt, lefóliázom, és az előmelegített sütőbe rakom, Amikor már majdnem kész, leszedem a fóliát, és a tetejét szép pirosra sütöm.”

 

Üdv, Homo Navigators, a Loser Cup győztese, aki vagy 15 éve nem teljesített versenypályát a lábonjáró kategóriában

Ui: A Nográd Kupa sprint versenyének eredményei, közte a válogató verseny eredményeivel itt tekinthetők meg.

Csak belépés után lehet hozzászólni!