Tajfutásért-Pécs - Lipica-Open 2009

fooldal

Lipica-Open 2009

lipica000.gifAz elmúlt hétvégén Szlovéniában versenyeztek a PVSK legjobbjai. Az eredményeket, térképeket és útvonalakat megtekintheted a Lipica-Open 2009 hivatalos honlapján. (Kérjük, hogy a pécsi versenyzők rajzolják be útvonalaikat a honlap felületen)

 

Az eseményen készült néhány fotóval emlékezzünk vissza a már „távollévő”, de szívünkben örökké köztünk élő tájékozódási futókra és sportágunkat segítő, tisztelő családtagjaikra. (Fotógaléria innen is elérhető)  

Egy régi, új hír olvasható a Tovább... gombra kattintással:

 

Eddigi legjobb eredményét érte el a magyar csapat a Dél-Koreában megrendezett Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpián: egy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar fiatalok tájékoztatott a hétfői eredményhirdetés után Villányi Attila, a magyar csapatot vezető kísérőtanár.

Hazánk ötödször vett részt a 2004-ben Indonézia által alapított versenyen, amelyen 16 évesnél nem idősebb középiskolás diákok vehetnek részt. A biológia, fizika és kémia területéről összeállított versenyen először feleletválasztásos teszteket kell kitölteni, majd egy elméleti fordulóban problémákat megoldani, végül pedig csapatmunkában gyakorlati feladatokat, méréseket, kísérleteket végeznek a versenyzők. A megmérettetésen idén 42 ország tanárai és diákjai, valamint 8 újonnan érdeklődő ország megfigyelői vettek részt.

A magyar csapatba az előző tanév korosztályi természettudományi versenyeinek legjobbjai közül válogattak tagokat. Ebben az évben kétlépcsős válogató alapján állt össze a hatfős csapat. A magyarok közül Bencskó György Árpád (Fővárosi Fazekas Mihály Gyakorlóiskola, Budapest) arany-, Börcsök Bence (Radnóti Miklós Gimnázium, Szeged), Nagy Attila Gábor (Leőwey Klára Gimnázium, Pécs), Wirnhardt Bálint (Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Gödöllő) és Batki Bálint (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium, Budapest) ezüst-, valamint Sebő Anna (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium, Budapest) bronzérmes lett. A magyar csapat Korea, Tajvan, Szingapúr, Thaiföld, Oroszország és Németország után a hetedik helyet szerezte meg. Forrás: index.hu

Gratulálunk és továbbra is várjuk megtekintésre az egyik gondolkodtató feladatodat.

Csak belépés után lehet hozzászólni!