Tajfutásért-Pécs - Workshop

cbc web banner

mh program interreg 
 ok varazdin logo h81px Tájfutás Pécs Alapítvány logo

 

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union.The content of the webpage is the sole responsibility of "TÁJFUTÁSÉRT-PÉCS" ALAPÍTVÁNY and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.

CBC Workshop III

A harmadik, egyben záró workshopot az edzőtáborral párhuzamosan tartottuk meg Orahovicán illetve Jankovacon. Az első napon a projekt keretében elkészült edzői segédlet (oktatási anyag) használatáról volt szó. A segédletben szereplő feladatok és játékok kerültek bemutatásra. A második napon az edzőtábor délelőtti edzésén cseréltünk tapasztalatot néhány feladat technikai lebonyolításával kapcsolatban.

 

Fotók:

cbc workshop3 gallery thumb

CBC Második Workshop

Becze Rita beszámolója

 

2018. január 19-én, Orfűn került megrendezésre a CBC-ORIENT project második workshopja. A program a 13 résztvevő rövid bemutatkozásával indult. Varasdról új résztvevők is érkeztek a workshopra.


A folytatásban az októberi iskolai bemutatókon szerzett tapasztalatokat beszéltük át. A tapasztalat az volt, hogy sikerült felkelteni a gyerekek érdeklődését a sportág iránt, viszont szükség van egy szülőre vagy tanárra, aki a későbbiek során összefogja a gyerekeket. A legfogékonyabb korosztály a 11-12 éves kor. A szülők nagyobb befolyással vannak a gyermekekre, mint régebben ezért szükség van szülői támogatásra ahhoz, hogy ez a sportágat válasszák. A magyarországi tapasztalatok azt mutatták, hogy aki érdeklődnek legtöbbször már más sportágban is benne vannak. A résztvevők megvitatták a horvát utánpótlás nevelés lehetőségeit és a további terveket.


Ezt követően Viniczai Ferenc a PVSK Tájfutó szakosztály edzője beszélt az edzőtáborok megszervezéséről. Nagy tapasztalattal rendelkezik mivel a kollégáival együtt már több 100 edzőtábort szervezett meg és bonyolított le sikeresen. A tábor szervezésnél, előkészületnél fontos a tábor céljának és a korosztály meghatározása. A helyszín kiválasztásánál figyelembe kell venni a tábor célját, megfelelő térképek legyenek a közelben. Megfelelő eszközök (térképek, tájolók, bóják) és terephasználati engedélyek szükségesek a tábor sikeres lebonyolításához. Fontos a programot és időbeosztást előre elkészíteni és ezeket betartani, hogy mindenre jusson idő. A gyerekeknek ezek a táborok új élményeket nyújtanak mindig izgatottan várják az edzőtáborokat.


Végül Domján Zsuzsanna foglalta össze a zöldsport program magyarországi eredményeit és tapasztalatait. Versenyek zöldebbé tehetők a szelektív hulladékgyűjtéssel, sajátpoharas frissítéssel, elektronikus eredményközléssel és telekocsis utazással. Ezeket a project eseményein is igyekszünk megvalósítani.


A workshop szombati napján a résztvevők az edzőtábort nézték meg és a látottak alapján tapasztalataikat beszélték át az edzőtábor szervezésről.


Köszönjük a részvételt!

CBC Workshop

A workshop szombati napján a résztvevők a sprint versenyszám sajátosságairól hallottak tájékoztatót, majd a CBC-ORIENT CUP versenyt tekintették meg Eszék belvárosában. A résztvevő gyerekek megfigyelését követően röviden megosztották tapasztalataikat.

 

Az eseményen készült fotók megtekintéséhez kattints az alábbi linkre:

cbc workshob galllery thumb