Tajfutásért-Pécs - Workshop

cbc-orient

mh program interreg ok sova Tájfutás Pécs Alapítvány logo

CBC Második Workshop

Becze Rita beszámolója

 

2018. január 19-én, Orfűn került megrendezésre a CBC-ORIENT project második workshopja. A program a 13 résztvevő rövid bemutatkozásával indult. Varasdról új résztvevők is érkeztek a workshopra.


A folytatásban az októberi iskolai bemutatókon szerzett tapasztalatokat beszéltük át. A tapasztalat az volt, hogy sikerült felkelteni a gyerekek érdeklődését a sportág iránt, viszont szükség van egy szülőre vagy tanárra, aki a későbbiek során összefogja a gyerekeket. A legfogékonyabb korosztály a 11-12 éves kor. A szülők nagyobb befolyással vannak a gyermekekre, mint régebben ezért szükség van szülői támogatásra ahhoz, hogy ez a sportágat válasszák. A magyarországi tapasztalatok azt mutatták, hogy aki érdeklődnek legtöbbször már más sportágban is benne vannak. A résztvevők megvitatták a horvát utánpótlás nevelés lehetőségeit és a további terveket.


Ezt követően Viniczai Ferenc a PVSK Tájfutó szakosztály edzője beszélt az edzőtáborok megszervezéséről. Nagy tapasztalattal rendelkezik mivel a kollégáival együtt már több 100 edzőtábort szervezett meg és bonyolított le sikeresen. A tábor szervezésnél, előkészületnél fontos a tábor céljának és a korosztály meghatározása. A helyszín kiválasztásánál figyelembe kell venni a tábor célját, megfelelő térképek legyenek a közelben. Megfelelő eszközök (térképek, tájolók, bóják) és terephasználati engedélyek szükségesek a tábor sikeres lebonyolításához. Fontos a programot és időbeosztást előre elkészíteni és ezeket betartani, hogy mindenre jusson idő. A gyerekeknek ezek a táborok új élményeket nyújtanak mindig izgatottan várják az edzőtáborokat.


Végül Domján Zsuzsanna foglalta össze a zöldsport program magyarországi eredményeit és tapasztalatait. Versenyek zöldebbé tehetők a szelektív hulladékgyűjtéssel, sajátpoharas frissítéssel, elektronikus eredményközléssel és telekocsis utazással. Ezeket a project eseményein is igyekszünk megvalósítani.


A workshop szombati napján a résztvevők az edzőtábort nézték meg és a látottak alapján tapasztalataikat beszélték át az edzőtábor szervezésről.


Köszönjük a részvételt!

CBC Workshop

A workshop szombati napján a résztvevők a sprint versenyszám sajátosságairól hallottak tájékoztatót, majd a CBC-ORIENT CUP versenyt tekintették meg Eszék belvárosában. A résztvevő gyerekek megfigyelését követően röviden megosztották tapasztalataikat.

 

Az eseményen készült fotók megtekintéséhez kattints az alábbi linkre:

cbc workshob galllery thumb