Tajfutásért-Pécs - Közös edzőtáborok

cbc-orient

mh program interreg ok sova Tájfutás Pécs Alapítvány logo

Rita összefoglalója az edzőtáborról

2018. január 19 - 21 között került megrendezésre a CBC- ORIENT projekt téli edzőtábora Orfű központtal. Közel 50 horvát és magyar fiatal vett részt az öt edzésen. A gyerekek nagy izgalommal várták az edzőtábort.

 

Pénteken az első edzés során útvonalkövetéses edzés volt. A szakadó eső és a sáros erdő nehéz feladat elé állította a résztvevőket. Délután már nem esett, de a nagy sár és a csúszós talaj megnehezítette a haladást. A kisebbek rövid pályákat teljesítettek. A nagyobbaknak útvonalkövetés volt, a nehéz körülmények miatt az eredetileg tervezett pályák teljesítése hosszabb időt igényelt.

 

Szombat délelőtt Abaligetről indult az edzés. Mindenki a technikai tudásszintjének megfelelő pályát teljesíthetett. Az időjárás ezúttal napsütéses volt, így a pályák adta kihívások mellett már csak a sárral kellett megküzdeni. Délután kisebbeknek csillagedzés volt egy központból többször kellett elindulni és egy-egy pontot megkeresni. A nagyobbak egy sávos pályát teljesítettek. Este a megbeszélés során a pályák és a térképek rövid elemzése következett.

 

Vasárnap már csak egy edzés volt ismét Orfűről indulva. Több rövidebb pályát lehetett teljesíteni a résztvevők egy részének tömegrajttal indulva. Nehezítés képpen valakinek domborzati térképpel. Éjjel megint esett az eső, de szerencsére az edzés kezdetére elállt, így már csak a felázott sáros erdővel kellett megküzdeni.  

 

Az edzőtábor során mindenki értékes tapasztalatokkal gazdagodott, a három nap során gyakorolhatták és fejleszthették a technikai tudásukat a gyerekek. A tábort végig jó hangulat kísérte nem csak az edzések során, hanem a közös társasjátékok és beszélgetések során is. Elfáradva, de élményekkel teli tértek haza a gyerekek.

 

PVSK egyesületi honlapon is megjelent egy cikk az edzőtáborról: http://pvsk.hu/hirek/3026/tajfuto_edzotabor_orfun

Fotó galéria a Facebookon: https://www.facebook.com/tajfutasertpecs/posts/203437593539776

CBC-ORIENT TÉLI EDZŐTÁBOR Tájékoztató

CBC-ORIENT TÉLI EDZŐTÁBOR