Tajfutásért-Pécs - Közös edzőtáborok

cbc web banner

mh program interreg 
 ok varazdin logo h81px Tájfutás Pécs Alapítvány logo

 

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union.The content of the webpage is the sole responsibility of "TÁJFUTÁSÉRT-PÉCS" ALAPÍTVÁNY and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.

CBC nyári edzőtábor

A második ifjúsági edzőtábort Nasice és Jankovac térségében rendeztük meg 2018. június 18 és 20 között. Öt tájfutó edzést tartottunk a három nap alatt magas technikai színvonalon. Több mint 25 horvát és magyar fiatal vett részt az edzőtáborban.

 

Fotók:

 nyari edzotabor gallery thumb

Rita összefoglalója az edzőtáborról

2018. január 19 - 21 között került megrendezésre a CBC- ORIENT projekt téli edzőtábora Orfű központtal. Közel 50 horvát és magyar fiatal vett részt az öt edzésen. A gyerekek nagy izgalommal várták az edzőtábort.

 

Pénteken az első edzés során útvonalkövetéses edzés volt. A szakadó eső és a sáros erdő nehéz feladat elé állította a résztvevőket. Délután már nem esett, de a nagy sár és a csúszós talaj megnehezítette a haladást. A kisebbek rövid pályákat teljesítettek. A nagyobbaknak útvonalkövetés volt, a nehéz körülmények miatt az eredetileg tervezett pályák teljesítése hosszabb időt igényelt.

 

Szombat délelőtt Abaligetről indult az edzés. Mindenki a technikai tudásszintjének megfelelő pályát teljesíthetett. Az időjárás ezúttal napsütéses volt, így a pályák adta kihívások mellett már csak a sárral kellett megküzdeni. Délután kisebbeknek csillagedzés volt egy központból többször kellett elindulni és egy-egy pontot megkeresni. A nagyobbak egy sávos pályát teljesítettek. Este a megbeszélés során a pályák és a térképek rövid elemzése következett.

 

Vasárnap már csak egy edzés volt ismét Orfűről indulva. Több rövidebb pályát lehetett teljesíteni a résztvevők egy részének tömegrajttal indulva. Nehezítés képpen valakinek domborzati térképpel. Éjjel megint esett az eső, de szerencsére az edzés kezdetére elállt, így már csak a felázott sáros erdővel kellett megküzdeni.  

 

Az edzőtábor során mindenki értékes tapasztalatokkal gazdagodott, a három nap során gyakorolhatták és fejleszthették a technikai tudásukat a gyerekek. A tábort végig jó hangulat kísérte nem csak az edzések során, hanem a közös társasjátékok és beszélgetések során is. Elfáradva, de élményekkel teli tértek haza a gyerekek.

 

PVSK egyesületi honlapon is megjelent egy cikk az edzőtáborról: http://pvsk.hu/hirek/3026/tajfuto_edzotabor_orfun

Fotó galéria a Facebookon: https://www.facebook.com/tajfutasertpecs/posts/203437593539776

CBC-ORIENT TÉLI EDZŐTÁBOR Tájékoztató

CBC-ORIENT TÉLI EDZŐTÁBOR